ERHL 10. Sünnipäev – Rütmisünergia 1.0, MUBAs 13.10 kl 12:00

Käesoleva aasta sügisel tähistab ERHL oma 10. sünnipäeva. Meie organisatsiooni kõige suurem eesmärk on olnud rütmimuusika õppimise võimaluste kättesaadavus erinevate Eestimaa piirkondade muusikakoolides. 13. oktoobril kell 12.00 korraldame sünnipäeva egiidi all minikonverentsi Rütmisünergia 1.0, kus võtame hetkeks aja maha ja heidame pilgu tagasi, et liikuda edasi. Sündmus koosneb väikesest konverentsist ja sellele järgnevast paneeldiskussioonist. 

Sünnipäeval astuvad üles ja jagavad oma mõtteid:

  1. Kuidas ERHL alguse sai – minevikust tänapäeva ja homsesse – Virgo Sillamaa (ERHL-i asutaja, muusikapoliitika ja ökosüsteemi uurija ja konsultant)
  2. Tagasivaade rütmimuusika õppe algusaegadele Eesti muusikakoolides 21. sajandi algul – Tuulike Kivestu-Rotella (rütmimuusika fanaatik ja esimese ôppekava arendaja)
  3. Muusikaharidus ja loomemajandus – Ivo Lille (Kultuuriministeerium ja endine G. Otsa-nimeline Muusikakool)

Paneeldiskussioonis arutleme Eesti rütmimuusika hariduse tuleviku teemadel ja otsime vastuseid:

  • Milline on rütmimuusika positsioon tänases muusikahariduses?
  • Kuidas jõuab rütmimuusika haridus üle Eesti erinevatesse muusikakoolidesse?
  • Kuidas tagada huvihariduse kvaliteet?

Paneeldiskussioonis osalevad Tuulike Kivestu-Rotella , Ivo Lille , Varje Lepp (Eesti Erahuvikoolide Liit)  ja Maarja Soomre (Viljandi Muusikakool). Diskussiooni modereerib Ivi Rausi-Haavasalu (MUBA rütmimuusika ôppejuht ja ERHLi juhatuse esinaine).

Registreeri: SIIN