Ülevaade Rannapungerja Muusikalaagrist

img_5225Juba viiendat suve järjest toimusid Rannapungerjal muusikalaagrid, kus keskenduti instrumendi- ja lauluõppele, ansamblimängule ja lavalisele liikumisele. Sel aastal võtsid kahest laagrist õpetajatena osa ka ERHL-i mentorid Janno Trump ja Ahto Abner. Janno Trump viis läbi ansamblimängu ning instrumendiõppe töötubasid ning andis näpunäiteid kuidas teha algust lugude arranžeerimisega eri koosseisudele. Ahto Abner viis läbi ansamblimängu ning instrumendiõppe töötubasid ja ka loovuse ja rütmika arendamisega seotud tegevusi. Lisaks ERHLi õpetajatele aitasid muusikat lahti seletada klahvpilli õpilastele Katre Kõrts, kes on koos Ahto Abneriga Muusikalaagrite idee alusepanija. Lauluõpilaste vokaaltehnika ning lavalise liikumisega tegelesid Hanna-Liina Võsa ja Laura Põldvere.

Nädalaga jõuti ära teha palju – lisaks tegevustele maalilises Peipsi järve lähedases looduses tegeleti kesmiselt 5 tundi päevas ka muusikaliste tegevustega, mis puudutasid arusaamist harjutamise distsipliinist, keskendumisest ning loovusest. Õpetamismeetod oli repertuaaripõhine. Rütmimuusikale omastest laululoomingu meetoditest õpiti aru saama ning neid rakendama varem välja valitud, tuntud lugude abil.img_5235

Laagritest võttis osa rohkem kui 80 muusikahuvilist noort, kes andsid laagri lõpus meeldejääva kontserdi täissaalile. Tiivustatuna muusika positiivsest mõjust noortele ning publiku menust jätkuvad laagrid ka järgmisel aastal ning ERHL-i poolne tugi õpetajate näol on oodatud ja loodetud.

Suured tänud KULKA ja MTÜ Muusikalaagrid!