ERHL soovitab: Kromaatilise kandle õpituba Gustav Adolfi Muusikakoolis

12440724_1098677940164096_1330937114161027171_oGustav Adolfi Muusikakoolil on väga hea meel teatada, et nüüd on nende juures võimalik õppida kromaatilist kannelt! Õpetajaks on tunnustatud muusik Anna-Liisa Eller.

30. märtsil 2016 toimub Mederi saalis kandle õpituba, kus Anna-Liisa Eller tutvustab kandle õppimisvõimalusi Gustav Adolfi Muusikakoolis. Kandleõpe GAMis on paindlik ja iga õpilase individuaalseid soove arvestav. Anna-Liisa demonstreerib kromaatilise kandle kõlavõimalusi läbi eri stiilides lühipalade ning õpitoa lõpus on huvilistel võimalik ka ise kandlel mängu proovida. Õpituba on TASUTA ning kõik huvilised on teretulnud!

Registreeri end workshopile siit:
http://goo.gl/forms/O9z7mRu7Gd

Kandle ajalugu Eestis ulatub sadade aastate taha ja täpset kandle sünniaega ei olegi võimalik määrtleda, aga meile on hästi teada, et kromaatiline kannel leiutati Eestis aastal 1952. aastal andeka pillimeistri Väino Maala poolt. Uut tüüpi kannel kogus kiiresti populaarsust ja täna on seda pilli võimalik õppida paljudes lastemuusikakoolides üle Eesti, keskastmekoolides Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis ja Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakoolis ning juba 15 aastat kõrgtasemel Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Kromaatiline kannel on rohkete võimalustega pill, mis võimaldab mängida kõikides muusikastiilides nii soolo- kui ansamblirepertuaari ning on ka suurepärane saatepillina. Selle pilli vastu on järjest suurenev rahvusvaheline huvi nii heliloojate kui ka erinevate muusika kollektiivide seas.

Õpetaja Anna-Liisa Eller on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuri dots. K. Mühlingu kandleklassis Cum Laude. Lisaks on ta ennast täiendanud Prantsusmaal Lyoni Kõrgemas Riiklikus Muusika-Ja Tantsu Konservatooriumis prof. Y. Rechsteineri juures ja Saksamaal Trossingeni Muusikakõrgkoolis prof. R. Lislevandi juures. Anna-Liisa on saavutanud silmapaistvaid tulemusi arvukatel konkursidel nii Eestis kui välismaal, teiste seas I koht Vilniuses ja I koht Helsingis rahvusvahelistel kandlemängijate konkussidel.

 

Leia üritus ka Facebookis.