Laste jazzifestival Kräsh kutsub noori muusikalaagritesse!

Tänavu juba teist korda toimuva Tallinna laste jazzifestivaliga Kräsh tuleb taas ka menukas muusikalaager! Kahe eri fookusega linnalaager noortele muusikutele ja muusikasõpradele leiab aset 5.-7. juunini Tallinna Muusika- ja Balletikoolis MUBA. Kandideerida saab 8. maini SIIN.Tänavuse Kräshi muusikalaagrites on kaks fookusteemat: “Tõeline muusikasõber” ja“Noor musitseerija”. 8-11 aastased tõelised muusikasõbrad saavad Hanna-Liina Võsa ja Miina Kullamaa juhendamisel tutvuda muusikavaldkonna telgitagustega ning ennast seal proovile panna. Külastatakse nii Telliskivi Loomelinnakus asuva fotokunstikeskuse Fotografiska näituseid, mille järel seatakse sammud laste- ja noorte loovuskiirendi Vivistop Telliskivisse meisterdama. Lastel on võimalus siseneda ka põnevasse tele- ja multimeedia maailma, kus saadakse kogemus nii intervjueerija kui intervjueeritava rollis. 

“Noore musitseerija” fookusgrupiga ehk ansamblimängu suunaga laagrisse ootame kandideerima 12-16 aastaseid noori instrumentaliste ja vokaliste. Laagri juhendajateks on rahvusvahelise kogemusega laulja ja helilooja Pille-Rite Rei ning pop- ja jazzbändidest tuntud kitarrist Marek Talts. Lisaks bänditundidele saavad musitseerijad salvestamiskogemuse uues MUBA helistuudios ja kohtuda  inspireerivate muusikutega. Kunsti ja kultuuri minnakse ühiselt uudistama Telliskivi Loomelinnakus asuvasse fotokunstikeskusesse Fotografiska. Kolmepäevase bänditegemise tulemusena esinetakse laagris õpitud paladega festivalil ka teistele omaealistele. 

Mõlemas fookusgrupis saavad lapsed kogeda ka ühiseid musitseerimissessioone ning üllatusi ja kohtumisi on varuks veelgi! Kandideerida muusikalaagritesse saab Kräshi ametlikul kodulehel. Laagriliste valimisel arvestatakse Tallinna linna poolt määratud kvooti, mille järgi moodustavad Tallinnasse sisse kirjutatud lapsed 80% laagris osalejatest. Valituks osutunud noortega võetakse ühendust. 

Kräshi muusikalaagrid sünnivad koostöös MUBA, Eesti Jazzliidu ja Rütmimuusika Hariduse Liiduga. Koostööpartnerid on Muusika- ja Balletikool MUBA, Philly Joe’s Tallinn, Fotografiska Tallinn ja Vivistop Telliskivi. 

Tallinna laste jazzifestival Kräsh toimub 8.-9. juunini Eesti Noorsooteatris. Festivalipassid ja päevapassid on müügil Piletikeskuses. Programmi ja uudistega saab end kursis hoida Kräshi kodulehelFacebookis ja Instagramis. Vaata esimese Kräsh festivali aftermovie’t SIIT. Kräsh toimub Jazzkaare ja UNESCO muusikalinn Tallinn eestvedamisel.