Ülevaade: 4 kooli fest 2017

Esmaspäeval, 6. veebruaril toimus Türi Kultuurikeskuses juba kolmandat korda Eesti Rütmimuusika Hariduse Liidu poolt korraldatav 4 kooli fest, kus said kokku Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia, Heino Elleri nim. Tartu Muusikakooli ja Georg Otsa nim. Tallinna Muusikakooli õpilased. 4 kooli festi peamiseks eesmärgiks on tihendada nelja kooli õpilaste vahelist suhtlemist.

Kohapeal moodustati koolide õpilastest segabändid, kes said päeva jooksul osaleda kahe erineva mentori töötubades. Töötube viisid läbi Aleksander Paal, Robert Jürjendal, Ahto Abner ja Andre Maaker. Päeva lõpetuseks anti osalenutele võimalus end proovile panna – rakendades omandatud teadmisi tuli igal bändil kirjutada kohapeal üks päris enda lugu, mis tuli mini-kontserdil ka esitusele.

Osalenud õpilased jäid töötubadega väga rahule, saadi nii uusi teadmisi kui ka korrati vanu. Peaaegu üksmeelselt arvati, et üritus peaks kestma vähemalt 2 päeva, et oleks võimalik üksteist veelgi rohkem tundma õppida ning et oleks võimalik osaleda kõikide mentorite töötubades.

Täname partnerkoole, Türi Kultuurikeskust ja Kulkat ürituse toimumisele kaasa aitamise eest!