ERHL soovitab ja Visioon esitleb: Liis Lutsoja ning Sébastien Richelieu workshop 4. juunil

visioonSaue Noorte Jazzfestival Visioon toimub jälle, tänavu 2.-4. juunini, ning toob endaga kaasa ühe põneva workshopi Liis Lutsoja ning Sébastien Richelieu’ga.

Workshop toimub laupäeval, 4. juunil Saue Jazzistuudios, Nurmesalu tn 9 kell 11:00-13:00.

Liis Lutsoja on siinmail suhteliselt ainulaadne nähtus, kuna ta on Eestis üks väga vähestest rütmimuusika viiuldajatest. Ta on õppinud aastaid Prantsusmaal maailmakuulsa jazzviiuldaja Didier Lockwood’i juures ning on nüüd esimest aastat tagasi Eestis, et muuta klassikalist arusaama sellest, mida saab viiuliga teha.

Pariisis koolis käies (Centre des Musiques Didier Lockwood) sai Liis tuttavaks bassimängijaga, kelle nimi on Sébastien Richelieu. Nende ühine muusikamaitse tõi nad kohe kokku, sest kuigi nad õppisid väga traditsionaalses jazzikoolis, oli mõlemale hästi südamelähedane hoopis groove-, fusion- ning rockmuusika.

Liisi bänd FUSION II esineb 3. juunil jazziklubis Philly Joe’s ning 4. juunil Genialistide Klubis. Tegemist on rahvusvaheline projektiga, mis on välja kasvanud aastaid tagasi tegutsenud ansamblist group conFusion, kes ei jätnud ühtegi kuulajat oma muusikalise energiaga külmaks. Nüüd on kolm neist jälle kokku saanud, et tuua teieni teoseid muusikutelt, kes neid inspireerivad (Didier Lockwood, Mike Stern, Paco Sery, UZEB..) ning kuulda saab ka omaloomingut.