ERHL soovitab: TÜ VKA tasuta e-kursused

image description

Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia muusikaosakond alustab 8. veebruarist kahe tasuta veebipõhise kursusega (MOOC): „Akordsaade kitarril algajatele“ ja „Microphones – the sound engineer’s musical instrument”. Registreerimine on kõigile huvilistele avatud aadressil www.ut.ee/et/oppimine/moocid .

 

Kursus „Akordsaade kitarril algajatele” tutvustab peamisi saateharmoonia mängimise võtteid akustilisel kitarril ning tüüpilisi harmooniajärgnevusi 20. sajandi popmuusikale tuginedes.

Kursuse autor ja juhendaja Kristo Käo on Eesti muusika- ja teatriakadeemia õppejõud ning Tartu ülikooli haridustehnoloogia doktorant. Ta on koos Margus Niitsooga arendanud välja veebipõhise pilliõppekeskkonna MatchMySound (TM), mis on ka selle kursuse põhiline õpikeskkond.

„Microphones – the sound engineer’s musical instrument”on ingliskeelne kursus, mille eesmärk on läbi videoloengute, video- ja audionäidete ning praktiliste ülesannete anda põhjalik ülevaade erinevatest mikrofonidest muusika salvestamiseks ning stuudiosalvestiste tegemiseks.

Kursuse on kokku pannud muusikaosakonna külalisõppejõud Christoph Schulz, keda assisteerivad muusikatehnoloogia lektor Janar Paeglis ning helistuudio assistent Mihkel Pajupuu.

Loe lähemalt kursuste kohta TÜ veebilehelt.

Lisainfo:
Kadri Steinbach, TÜ VKA muusikaosakonna programmijuht, tel: 53096150, e-post:kadri.steinbach@ut.ee;
Margit Kink (info registreerimise kohta), TÜ VKA täiendusõppe spetsialist, tel: 58553137, e-post:margit.kink@ut.ee.