ERHL soovitab: IDeeJazzi ID+ lisaprogramm

IDeeJazz2015-plakat-A2-info6.-8. novembrini toimuv IDeeJazz pakub ka tänavu oma ID+ lisaprogrammi raames valikut erinevaid tasuta loenguid ja töötube.

7. novembril kell 12-14 toimub maailmamuusika rütmikool lastele, mida viib läbi Reigo Ahven:
“Kogu meie tänapäeva rütmimuusika juured on Aafrikas ning just sinna, jazzmuusika lätetele me selleaastase IDeeJazzi noorteprogrammi raames ka rändame. Kõige mõnusam on Aafrika trummimuusikasse sukelduda läbi djembe-trummi, mida ei lööda mitte pulkadega vaid kätega ja millest hääle kätte saamiseks ei pea käima 5 aastat muusikakoolis. Kui endal sellist trummi kodus ei ole, on ideaalne võimalus veeta üks korralik pärastlõuna kulmuni Aafrika muusika sees, õppida pisut tundma sealset kultuuri ning elu-olu, mängida sõrmed villi ja saada endale eluks ajaks selgroo sisse mõned päris-päris aafrika rütmid.”

6. novembril kell 11 saab kuulata Tom Redeckeri (Saksamaa) loengut “Saksa alternatiivmuusika”. Tom Redecker on Saksa muusik, produtsent, kirjastaja ja ühtlasi plaadifirma Sireena Records ning ajakirjandusbüroo Shack asutaja ja tegevjuht. Loengul kõneleb Redecker Saksamaa viimaste kümnendite alternatiivmuusikast. Loeng toimub inglise keeles.

6. novembril kell 14 räägib Erkki Otsman prantsuse šansoonist. Mis on prantsuse laul? Mis teeb selle eriliseks? Kas ainult keel või on midagi peidus ka muusikas? Õpitoas leitakse vastused eelnevatele küsimustele. Tehakse rännak tagasi ajas, et tutvuda prantsuse šansooni esitajatega ning nende loominguga. Toimub ka väike kontsert, kus koos akordionist Jaak Lutsojaga esitatakse mõned olulised laulud.