ERHL soovitab: Sid Hille töötuba/loeng 08.12.16

AvarusAvarus kutsub: 8. detsembril 15.00 toimub Philly Joe’s Sid Hille töötuba/loeng, kus Sid räägib oma vaadetest muusikale, improvisatsioonile, kompositsioonile ja kuidas see kõik on ühendatud.

Töötuba on tasuta, kuid vajalk on eelregistreerimine: https://avarus.typeform.com/to/PgtSgy

Töötoas osalenud õpilastel on võimalik Tallinna kontserdile soetada sooduspilet (5€).

Ühes arvustuses on Sid’i kohta öeldud, et tema kompositsioonid kõlavad kui improvisatsioonid ja improvisatsioonid omakorda nagu valmis kirjutatud muusika. “Ma ei oskakski seda ise paremini kirjeldada. Just see ongi minu eesmärk. Mitmekihilised, polüfoonilised struktuurid peaksid kõlama sama värskelt ja spontaanselt, nagu need oleks kohapeal selsamal hetkel loodud. Justkui inimestevaheline vestlus, kus igale väljaöeldud lausele või sõnale järgneb reaktsioon. Iga asi põhjustab üllatuse, sest sa ei tea ette, mida teine sulle kavatseb öelda.
Ja samas, kui ma improviseerin, siis üritan ma luua selgekõlalist ja tajutavate struktuuridega materjali. Töötan spontaanselt tekkinud ideedega nagu kompositsioonidega. See tähendab, et arendan neid, pööran neid pahupidi, tõstan ühest kohast teise, voolin neid erinevatesse vormidessa, aga alati nii, et kuulaja suudaks toimuvat jälgida ja osaleda selles protsessis. Kuulaja justkui võtaks vestlusest osa. Ta küll ise ei räägi, aga ometi, vaid oma kohaloluga, mõjutab seda, kuhu muusika liigub.”

Kontserdid sarjast “Mikstuur”:

08.12. kell 20:00 Philly Joe’s (Tallinn): Sid Hille + Meelis Vind, Marek Talts, ansambel Fresh
09.12. kell 21:00  JASM (Viljandi): Sid Hille + Marek Talts, Tõnu Tubli, Mati Tubli