ERHL soovitab: Saaremaa rütmi- ja improvisatsioonilaager 2016

SRIL2016Kuressaare Muusikakool kutsub: Saaremaa rütmi – ja improvisatsioonilaager on kuue suvega arenenud ja kasvanud traditsiooniliseks Eesti – ja Saaremaa noorte andekate muusikute õppelaagriks. Järgmine, seitsmes improlaager toimub 25.07. – 31.07 Mustjala vallas, Võhma Külamajas.

Õppelaagri töökorraldus on rütmigrupipõhine. Muusikalaagris tegeldakse rütmitunnetuse ja loovuse aktiveerimise ning muusikalise kommunikatsiooni arendamisega. Improvisatsiooniõpetus toimub paralleelselt nii noorematele kui ka edasijõudnutele. Palju tegeletakse kuulmismälu treenimisega. Saaremaa rütmi- ja improlaagri muudab põnevaks asjaolu, et koos saavad harjutada ja musitseerida erinevate pillide õpilased vanuses 9 – 25 eluaastani. Mulluses improlaagris olid esindatud kitarri, trompeti, saksofoni fagoti, flöödi, cello, löökriistade, basskitarri, klaveri, viiuli ja eufooniumi mängijad. Eesotsas Themuriga “toodeti” kohapeal rütmipille , kus osalejad valmistasid kookospähklist sheikerid. Kõik osalejad said oma õpitud impro-oskusi testida laagri finaalkontserdil – Kuursaalis publiku heakskiidul.

27.07. kell 20.00 esinevad kõik juhendajad Kuressaare Kultuurikeskuses. Sril 2016 finaalkontsert toimub 30.07. kell 18.00 Kuressaare pargi kõlakojas.

Sril 2016 õppejõududeks on rahvusvaheliselt tunnustatud ja hinnatud muusikud:

Andre Maaker (kitarr) – rütmika, laadiline improvisatsioon.
Kristjan Randalu (klaver) – rütmika ja ansambli juhendamine.
Themuri Sulamanidze(klaver) – laadiline impro ja rütmigrupi juhendamine, rütmipillide valmistamise õpituba
Maria Faust (vabaimpro) – improvisatsioon ja kommunikatsioon ansamblis;
Lars Bech Pilgaard( kitarr) – punkrock, jazz, rütmigrupi juhendamine.
Ned Ferm (viiul, saksofon, kitarr)) – vanema grupi juhendamine.

Õppetöö toimub paralleelselt 3 vanusegrupis ja on jagatud ajaliselt kaheks: 25.07.- 28.07. töötavad noorte muusikutega eesti õppejõud ja laagri teises pooles välisõppejõud.

Saaremaa rütmi-ja improvisatsioonilaagrisse on oodatud kõik noored muusikud, kes soovivad täiendada oma oskusi Eesti, Taani ja USA muusikute juhendamisel.  Teoreetiliste teadmiste kõrvale pakutakse ka loomingulisi tööriistu, mis tooks lavadele omanäolisi ja huvitavaid muusikuid.
Saaremaa rütmi-ja improlaagri 2016 osavõtumaks on 90 EUR , millele lisandub registreerimistasu 30EUR. Muusikalaagrist loobumise korral registreerimistasu ei tagastata. Osavõtumaks sisaldab õppetasu, maitsvat sööki 3 x päevas ja öömaja.

 

Registreerimistasu tasuda MTÜ Saaremaa kitarriakadeemia arveldusarvele EE731010220205997225, selgituses SRIL 2016 ja osaleja nimi. Registreerumistasu maksetähtaeg 13.mai 2016. Vajadusel saab esitada arve ja võimalik tasuda kahes osas.

 

Sril 2016 koostööpartnerid: Kuressaare muusikakool, Eesti Kultuurkapital, Kuressaare linnavalitsus, Saaremaa kultuurkapitali ekspertgrupp, OÜ Saarmusic, MTÜ Saaremaa kitarriakadeemia, AS Swedbank, MTÜ Kuressaare Linnaorkester.
Info: matis.manna@gmail.com
telefon: 5297475
https://sites.google.com/site/saaremaasaksofonilaager/home/registreeri