4 KOOLI FEST tuleb jälle!

4koolifest2015_plakatJärjekorras juba teine 4 KOOLI FEST toimub 27. oktoobril taas Türi kultuurikeskuses. Osalevad TÜ VKA, EMTA, Otsa ning Elleri kooli jazzi- või rütmimuusika osakonna õpilased. 4 Kooli Festi peamiseks eesmärgiks on tihendada nelja kooli õpilaste ja õpetajate vahelist suhtlemist. Tänavuste workshoppide läbivaks teemaks on VORM.

 

VORM – mis see on?

Muusikat on lihtne jagada kaheks tasandiks: helikõrguslik ning vältuslik. Üks väljendab helide omavahelist organiseeritust laadideks, akordideks ja sealt edasi keerukateks harmoonilisteks kontseptsioonideks. Teine väljendub rütmis – olgu selleks erinevate rütmimustrite kombineerimine või peenemal tasandil mikrorütmiliste fluktuatsioonide tajumine pulsi ja meetrumi suhtes ehk time feel.

On aga üks abstraktsem tasand, mis struktureerib muusikat terviku tasandil – VORM. Kui helid on justkui tähed ja nende rütmiseerimine moodustab sõnu, siis vorm on jutustus – selle narratiiv, dramaturgia ja stiil. Muusikalist vormi kujundavad kõik muusika erinevad elemendid ja tasandid ja nii võib seda käsitleda mitmel viisil. Nii pea, kui te mängite midagi rohkemat kui heliredelid ja muud näpuharjutused, siis te tegelete muusikalise vormi loomise või vähemalt kujundamisega.

Tänavusel 4 KOOLI FESTil keskenduvad vormi küsimustele Kristjan Randalu, Raul Ojamaa, Argo Vals ja Raun Juurikas.

Ole tänavuse 4 KOOLI FESTi värskeima infoga kursis meie Facebooki lehel.